Een auto leasen is in sommige gevallen veel beter dan er een te kopen. Ervan uitgaande dat u een auto heeft gekocht maar na 3 jaar deze wilt verkopen en een nieuwer model wilt kopen. Auto’s beginnen af ​​te schrijven op het moment dat je ze koopt. Sommige in een sneller tempo dan andere. In dit scenario verliest u veel geld door afschrijvingen. U kunt dit voorkomen door een auto te leasen in plaats van er een te kopen. U kunt een auto lease voor korte of lange termijn huren. Als u van plan bent later een nieuwer model aan te schaffen, moet u voor een korte termijn lease gaan.

Wat leasen inhoudt?

Hoewel makkelijker dan het kopen van een auto, is het leasen van een auto niet zo eenvoudig. Meestal moet u aan een aantal kwalificaties voldoen om een ​​auto te leasen of om uw aanvraag door de leasemaatschappij in overweging te nemen. Bij sommige leasemaatschappijen moet u een bepaalde kredietscore hebben om in aanmerking te komen voor de lease. Nadat u huurt, zijn er nog andere dingen waar u voor moet zorgen. Deze omvatten onderhoudskosten en reparatiekosten voor het geval u hiervoor verantwoordelijk bent en niet de dealer. U moet de kleine lettertjes lezen van het contract dat het leasebedrijf u geeft, zodat u zich aan hun voorwaarden houdt om boetes te voorkomen.

Voordelen van een auto leasen

Ten eerste, je komt niet vast te zitten met een auto die je niet leuk vindt, omdat je bang bent dat je veel geld gaat verliezen als je hem eenmaal verkoopt. Na afloop van het leasecontract levert u de leaseauto gewoon in bij de dealer en krijgt u een nieuwe. De leaseprijs van een auto leasen zal ook dalen naarmate de auto in waarde daalt. Op de lange termijn hoef je niet steeds hetzelfde bedrag te betalen om je leaseauto te behouden. Hoewel u een boete krijgt, kunt u dit gemakkelijk doen als u besluit de auto in te leveren voordat de leaseperiode afloopt. Het zal moeilijk zijn om uw auto te verkopen, vooral als u dit snel moet doen.