Na de aankoop van je eerste motor voelt de onderhoud als een grote, moeilijke taak, maar eigenlijk valt dat wel mee. Het is altijd handig om je motor om de zoveel tijd te laten checken bij een dealer of een garage, maar er zijn ook veel dingen die je zelf kan doen aan onderhoud. Het liefste wil je zo lang mogelijk kunnen rijden met een motor. Het is daarom belangrijk om de motor goed te onderhouden, zodat je eigen veiligheid kan worden gegarandeerd en zodat je lang kan genieten van je motor.

Zelf je motor onderhouden

Het zal je verbazen hoeveel je zelf aan onderhoud aan je motor kan doen. Een paar stappen die je al zelf kan doen om jouw motor in goede conditie te houden: Het inspecteren van de motor zelf: Kijk goed naar de buitenkant van de motor. Zit alles op de goede plek en ziet het er goed uit? Als er dingen zijn die er niet goed uitzien, dan zijn dit vaak ook de dingen die makkelijk zelf op te lossen zijn. Daarna is het handig om te checken of er dingen zijn die ververst moeten worden. Zoals de motorolie of de koelvloeistof. Vervolgens is het een goed idee om te kijken of er onderdelen zijn die vervanging nodig hebben. Als je dan tenslotte nog denkt dat het handig is om de motor nog te laten controleren door een garage, dan heb je al veel aan het onderhoud van de motor gedaan, waardoor de garage minder hoeft te doen. Hierdoor bespaar je al een hoop geld.

De motor toch verkopen

Als je erachter komt dat je motor toch niet meer te onderhouden is of het blijkt dat de kosten van de onderhoud niet meer opwegen voor wat je ervoor terugkrijgt, dan is het altijd mogelijk om de schademotor te verkopen. Door middel van het verkopen van je schademotor is het in ieder geval nog mogelijk om wat geld terug te krijgen voor je motor. Dit geld kan dan weer worden geïnvesteerd in een nieuwe motor.