kenteken overschrijven den haag

Je woont in Den Haag of in haar omgeving en bent op zoek naar een Kentekenloket voor kenteken overschrijven Den Haag. Dat kan je heel eenvoudig online opzoeken als je de geldige papieren, de kentekencard en de tenaamstellingscode in je bezit hebt. Heb je slechts het kenteken op papier dan kun je niet online overschrijven. 

Kijk of jij online een loket kan vinden die bij je in de buurt zit. Vervolgens kan je binnen enkele minuten er al naartoe om het over te schrijven. Verzeker je ervan dat de verkoper de vereiste papieren (of cards) in bezit heeft, anders kan een voertuig niet aan jou worden verkocht. Hij of zij moet eerst alles compleet hebben voordat de overschrijving van het voertuig op jouw naam kan plaatsvinden.  

kenteken overschrijven den haag

Kenteken overschrijven Den Haag tweedehands auto

Koop of verkoop jij een tweedehands auto dan krijg je verplicht te maken met het overschrijven van het kenteken op naam van de nieuwe eigenaar. De kosten zijn niet hoog namelijk 10,75 euro. Het maakt niet uit of de overschrijving bij de RWD of het Kentekenloket plaatsvindt. Je spreekt bij de overdracht af wie deze kosten gaat betalen. 

Als koper dien je erop te letten dat je de juiste papieren of de juiste card in handen krijgt. Voor de verkoper is het van belang dat hij of zij een vrijwaringsbewijs krijgt, zodat deze niet meer kan worden aangesproken op bijvoorbeeld boetes die de nieuwe eigenaar heeft gekregen.