oprijplaten

Ben je van plan om te gaan verhuizen en wil je daarbij gebruik maken van een eigen of een gehuurde vrachtwagen. Zorg er dan voor dat je de verhuizing met de vrachtwagen veilig, goed voorbereid en verstandig aanpakt. Ga dus goed voorbereid te werk. Waar je precies op moet letten als je gaat verhuizen met behulp van een vrachtauto? De belangrijkste aandachtspunten lees je hieronder!

Maak gebruik van sterke oprijplaten

Zorg dat je goede oprijplaten meeneemt als je de vrachtwagen gaat laden en lossen. Je kunt met passende oprijplaten via een steekwagen snel en veilig elektrische apparaten, grote meubels en kasten de aanhanger inrijden. Zonder platen is dit een haast onmogelijke opgave en krijg je dit niet voor elkaar. Zorg verder voor goede tilbanden spanbanden, sterk touw en sjorbanden om alles goed vast te kunnen zetten, zodat er onderweg niets beschadigd kan raken of om kan vallen. Ook noppenfolie en/of beschermende kleden mogen niet ontbreken als je een verhuizing met de vrachtwagen in gaat plannen. Want als er iets is dat je moet zien te voorkomen, is het wel dat je meubilair, apparatuur en andere spullen uit de inboedel beschadigd raken tijdens het transport.

oprijplaten

Deel de vrachtwagen logisch in

Cruciaal bij het verhuizen met een vrachtwagen is ook om de vrachtwagen logisch in te delen. Zette grote en zware apparaten en dozen onderop neer en pas ze vanaf het begin goed en strak in elkaar, zodat je geen onnodige ruimte overlaat. De lichte spullen, zoals kussen, kleding en dergelijke, kun je als laatste in de laadbak of aanhanger doen, omdat je deze bovenop moet plaatsen. Werk hierbij logisch van achteren naar voren.

Vergeet niet dat je een speciaal rijbewijs nodig hebt

Misschien nodeloos om te zeggen, maar daarom niet minder belangrijk: als je zelf achter het stuur van een vrachtwagen plaatsneemt, heb je daar – zeker bij grotere trucks – een speciaal rijbewijs voor nodig, namelijk een geschikt vrachtwagenrijbewijs. Heb je deze niet en wordt je door de verkeerspolitie gesnapt, dan kun je flink in de problemen raken. Neem geen risico’s en ga dan ook goed voorbereid een verhuistraject in als je van een vrachtauto gebruik gaat maken!