Je hebt een zaak gestart. Goed zo. Tijd dus om nu richting klanten te gaan. De zoektocht naar en nieuwe wagen kan beginnen. Je overloopt al de verschillende mogelijkheden en kijkt welk merk de beste voorwaarden heeft. Maar, heb je al eens aan een full operational lease zakelijk gedacht?
Wat is het?
Bij en operational lease heb je een auto van de zaak. De onderneming huurt als het ware langdurig en auto van Superlease. Na het betalen van een vast maandtarief moet je enkel nog zorgen hebben om alles juist in de boekhouding te plaatsen. Dit wordt dan gewoon een kostenpost in uw winst/verliesrekening.
Hoe werkt het
Eerst en vooral kijk je hoe lang je wil betalen. Ga je voor 24 of 72 maand of kies je eerder voor het aantal kilometers dat je zal rijden. Beide mogelijkheden kunnen. De wagen zelf kan je kiezen uit voorraad of je stelt de gewenste auto volledig samen naar eigen wens.
Jouw contract start pas nadat de auto is geleverd. Is het contract bijna ten einde, dan krijg je een bericht en mag je opnieuw op zoek naar een nieuwe wagen.
De voordelen en nadelen
We steken van wal met de nadelen. Als je vroeger dan voorzien stopt met het contract of je hebt meer of minder kilometers gereden dan in het contract stond, dan kunnen er extra kosten aangerekend worden. Een voordeel is dan weer dat je volledig ontzorgt bent en dat je enkel en alleen maar de kosten voor de brandstof een je vaste kosten voor de leasing in rekening te brengen.
Over rekening gesproken: onderhoud, autoverzekering en banden komen alles bij elkaar goedkoper uit. Dit komt omdat je door de grote schaalvoordelen van Superlease minder moet betalen. Je moet inderdaad enkel nog tanken!