Draagarm auto

Om de diagnose op de draagarm auto uit te voeren, moet je de auto optillen met een krik, de kogelgewrichten loskoppelen en de staat van de onafhankelijke draagarmbussen visueel beoordelen. Het oppervlak van het rubberen onderdeel moet glad zijn, het mag niet afbladderen of vervormen. Het deel freeplay geeft ook een storing aan. Inspecteer de arm zelf. Als het bij verticaal zwaaien niet terugkeert naar zijn oorspronkelijke positie, kan dit ook een symptoom zijn.

Draagarm auto

 Verschillende redenen kunnen de oorzaak zijn van een defect

Je kunt aan de hand van verschillende symptomen vaststellen dat de armbussen een diagnose nodig hebben. De bestuurbaarheid van het voertuig is verslechterd, de auto trekt naar één kant, de banden slijten ongelijk en tijdens het rijden is het kloppen van de vering hoorbaar.

Meestal moeten onderdelen worden vervangen vanwege natuurlijke slijtage. 100.000 km is de limiet van de levensduur van deze onderdelen. Als er tijdens het gebruik van de auto veel olie in de bus terechtkomt, corrodeert dit de bus en verkort dit de levensduur van het onderdeel.

Draagarm auto

Extreme belasting versnelt ook de slijtage van de bussen

 Extreme belasting van het voertuig, met name veelvuldig rijden met hoge snelheden op verharde wegen van slechte kwaliteit, versnelt ook de slijtage van de bussen. Bovendien, als je je auto lange tijd verlaat met het stuur opzij gedraaid, zullen de onderdelen snel defect raken.

Reparatie van de armbussen is ondoelmatig. Als er een storing is, is vervanging vereist. Je kunt het bij elk servicestation uitvoeren of alleen. Bestudeer voordat je aan de slag gaat met het vervangen de technische documenten van je voertuig voordat je met de werkzaamheden begint. In veel gevallen is het beter om de vervangingsprocedure toe te vertrouwen aan de monteurs van de garage.