Niet alleen auto’s krijgen in het verkeer te maken met ongevallen. Het komt ook regelmatig voor dat een vrachtwagen schade oploopt door een botsing of ongeval in het verkeer. Gelukkig zijn er ook genoeg locaties waar jouw vrachtwagenschade opgelost kan worden. Een werkplaats moet ten eerste ingericht zijn op de grootte van een vrachtwagen. Daarnaast is het herstel van een vrachtwagen van een ander kaliber dan het schadeherstel aan een auto. Daarom is het belangrijk om hier wat meer informatie over te hebben:

Het type vrachtwagen speelt een belangrijke rol en dan vooral de gewichtsklasse. Er zijn twee gewichtsklassen: lichte voertuigen van maximaal 3500 kg en zware voertuigen van minimaal 3500 kg. Er worden ook bedrijfswagens gemaakt in de categorie lichte voertuigen die wel gezien worden als vrachtwagen. Deze wagens kunnen bij de meeste vestigingen terecht voor herstel. Vrachtwagens in de categorie zware voertuigen moeten worden hersteld worden in een daarvoor bestemde werkplaats.

Snel herstel van vrachtwagenschade

Er kunnen veel verschillende soorten schade ontstaan bij een vrachtwagen. Zo kun je onder andere te maken krijgen met krassen en deuken. Gelukkig is het ook voor vrachtwagens in de categorie zware voertuigen ook goed mogelijk om de schade te laten herstellen. Je kunt gemakkelijk een afspraak maken bij een vestiging met een daarvoor geschikte werkplaats. Er wordt niet alleen gebruik gemaakt van snelle methodes, maar ook van goede service. Daarnaast profiteer je ook van lage kosten en betaal je nooit onnodig teveel voor het herstel van schade aan je vrachtwagen.