e-chopperhuren

Een e-chopper is een comfortabele variant van de snorfiets. Het hoge stuur, het zadel en de brede banden maken deze scooter variant comfortabeler en zorgen voor een stoere uitstraling. Het voordeel van een e-chopper is dat hij elektrisch rijdt. Dit is beter voor het milieu en het zorgt ervoor dat je geen last hebt van de benzinelucht of het geluid van de motor. Wil jij een e-chopper kopen? Lees dan eerst onze tips.

1. Let op het bereik

e-chopper

Het belangrijkste punt waar je op moet letten bij het kopen van een e-chopper is het bereik. Sommige e-choppers moeten na 25 kilometer alweer worden opgeladen, terwijl andere e-choppers pas na 70 kilometer leeg zijn. Indien je hem alleen voor kleine ritjes wilt gebruiken, is een bereik van 25 kilometer vaak al ruim voldoende. Wil je ook langere afstanden met de e-chopper afleggen? Kies er dan één uit met een groter bereik.

2. Bedenk welke opties je wilt

Je kunt ervoor kiezen om extra opties te laten plaatsen op je e-chopper, zoals een telefoonhouder, een USB-aansluiting, voetsteunen voor de bijrijder, een keyless systeem, cruisecontrol of de mogelijkheid om je zadel op afstand te openen. Bedenk welke opties je graag zou willen en maak hier een lijst van.

e-chopper

3. Bepaal je budget

Je wilt natuurlijk ook niet teveel betalen voor je e-chopper. Een e-chopper met een groter bereik en meer opties is vaak duurder. Bedenk daarom wat voor jou echt belangrijk is en laat weg wat je toch (vrijwel) niet gaat gebruiken. Het is ook aan te raden om verschillende e-choppers en verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Verder kun je ook kiezen voor een tweedehands e-chopper als je nog voordeliger uit wilt zijn.