Sportvoeding voor wielrennen

Wanneer je gaat sporten is het ook belangrijk om op je voeding te letten. Er zijn namelijk bepaalde voedingsstoffen die je beter kunt innemen bij sporten dan bij andere sporten. Dat komt omdat elke sport andere spieren gebruiken en die op andere manieren energie nodig hebben. Daarom heb je speciale sportvoeding voor wielrennen zodat ze nog meer kunnen presteren en dat is wat je wilt natuurlijk. Je sport natuurlijk om beter te worden. Deze sportvoeding kan uit verschillende dingen bestaan. Zo heb je bepaalde poeders die je in water kunt laten oplossen en dus kunt drinken tijdens het wielrennen maar ook handige kleine repen die je kunt eten en je extra energie geven.

Sportvoeding voor wielrennen

Waarom speciale voeding nemen tijdens het sporten

Je kunt natuurlijk maar tot een zeker hoogte voeding innemen, als je de hele dag gaat sporten of in ieder geval erg lang dan moet je tussendoor of tijdens het sporten ook eten. Daar heb je dus speciale sportvoeding voor wielrennen voor. Als je teveel eet voor het sporten kan dan zwaar op de maag vallen. Dat is natuurlijk niet prettig tijdens het wielrennen en je kunt dan dus steken krijgen. Daarom kun je dus op de fiets een handige sportbar eten die je extra energie geeft tijdens het wielrennen zodat je er weer tegenaan kunt.

Drinken

Ook voor drinken is er sportvoeding voor wielrennen. Dit kun je dan van tevoren maken en in een bidon meenemen. Deze bidon kun je dan in de daarvoor bedoelde bidonhouder stoppen zodat je tijdens het wielrennen een goed hydraterend drankje kunt drinken. Je kunt natuurlijk ook normaal water drinken maar het is beter om speciale stoffen te drinken die je lichaam dus beter opnemen en ook voor extra energie kunnen zorgen en dat is natuurlijk wat je wilt. Hoe meer energie je hebt hoe harder je kunt fietsen.