Is je auto tweedehands? Dan weet je ook die je ieder jaar de auto moet laten keuren bij de garage. Bij de keuring kan er van alles gebeuren en is er een kans dat de auto niet door de keuringen heen kan komen. Dit houd in dat je of je auto moet laten maken, maar dit kan soms heel veel geld kosten. Zijn de reparatiekosten hoger dan de dagwaarde van je auto, dan kun je beter je auto gaan verkopen in de meeste gevallen. Vanaf nu word het dan ook een sloopauto genoemd. Met een sloopauto mag je niet meer rijden en dit verkopen via internet kan maanden duren en vraagt veel tijd net als moeite. Je kunt je auto dan dus ook naar de autosloperij laten brengen, maar hoe gaat dit in zijn werking?

Hoe vind je de juiste autosloperij?

Je kunt een autosloperij makkelijk vinden op het web. Er zijn veel diverse aanbieders en deze zijn verstandig om met elkaar te gaan vergelijken. De ene sloperij zit in de buurt en de andere heel ver weg. Het is daarom van belang dat je in de omgeving zoekt, maar deze moet wel voldoen aan de erkenningen RDW en ARN. Hierdoor weet je zeker dat je een vrijwaring code krijgt en dat je voertuig op een duurzame manier gesloopt wordt. Ook kan het handig zijn om een sloperij te zoeken met een goede service zodat ze je auto kunnen ophalen. Dit is namelijk erg handig, omdat je met een sloopauto de weg niet meer op mag. Deze moet dus vervoert worden en zelf vervoer regelen is niet zomaar even gedaan.

Wat wordt er in de sloperij met de sloopauto’s gedaan?

Breng je je sloopauto naar de sloperij, dan gaan ze vaak meteen aan de slag om het papierwerk in orde te maken. Ze gaan een vrijwaring code regelen en zorgen dat je auto officieel van je naam afgehaald wordt. Als dit geregeld is kunnen ze beginnen met de auto te demonteren. Hierbij halen ze alle onderdelen uit de auto en kijken ze vervolgens of ze deze onderdelen kunnen hergebruiken. Is dit het geval dan worden de onderdelen schoon gemaakt en naar het magazijn gebracht voor verkoop. Na het demonteren wegen ze de auto ook nog af voor het aantal oud ijzer dat erin zit, dit oud ijzer is ook geld waard. Na dit allemaal wordt de vergoeding vastgesteld. Hoe meer herbruikbare onderdelen en aantal kilo’s oud ijzer hoe meer kans je hebt dat de vergoeding hoger wordt.